A vízhez való hozzáférés alapvető emberi jog, mégis feszültséget kelthet közösségek, országok között. A vizek megmentése, elérése mindenki számára, csak közös erővel lehetséges! Emberek milliárdjai nélkülözik a tiszta vizet, sok felnőtt és gyermek még ma is hosszú utat tesz meg, hogy ivóvízhez jusson. Az együttérzés kifejezése hívta életre a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) nemzetközi akciót. A Duna Múzeum ennek jegyében ismét mindenkit közös gyaloglásra buzdít!  Te is vegyél részt benne!

Amit tennetek kell:

Szervezzetek 6 km-es gyalogtúrát egy, a környéketeken lévő forráshoz, vízfolyáshoz, állóvízhez. Egy hátizsákba tegyetek 6 liter vizet és felváltva cipeljétek. (Útközben természetesen igyatok belőle!) Beszéljétek meg a séta során, ti mit tudtok tenni a mindennapokban a vizekért. A fiatalabbak mindig kérjenek fel egy felnőttet kísérőnek.

  1. Egy, a kirándulás során készült kreatív fotó. A kreatív fotó jelképezze az összefogást, a békét, azaz az idei Víz Világnap felhívás üzenetét.
  2. Térkép az útvonalról.(Lehet rajzolni is!)

Az elkészült fotót és térképet töltsétek fel a pályázat elektronikus felültére, és töltsétek ki a szükséges adatokat is!

P Á L Y Á Z A T   B E A D Á S A

Szükséges adatok: csapat neve, létszáma, intézmény neve, a kapcsolattartó neve, pontos elérhetőségek, e.mail cím, telefonszám, a település neve.

Tudnivalók:

Kik? Jelentkezhetnek családok, baráti társaságok, kisebb közösségek, korosztályi megkötés nélkül. (1 csapat max.30 fő)

Meddig lehet beküldeni a pályázatot? 2024. március 17. 24h

Értékelés: A pályázat elsődleges célja a figyelemfelhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás. A sikeres pályázatot benyújtók közül kisorsolt csapatnak egy előre egyeztetett időpontban Duna Múzeum felfedezésére feljogosító tiszteletjegyetküldünk ajándékba.

kids hiking gear 690x398