A Duna Múzeum 2024-es Víz Világnapjára kiírt pályázatainak nyertesei:

 

2024 Víz Világnap jelmondata: Víz a békéért!
 
Az alkotói pályázat célja az volt, hogy rávezessen a víz megőrzésének, megóvásának fontosságára a művészet, az együtt gondolkodás és a közös élmény eszközeivel.Békességet sugárzó mandalát kellett készíteni és közben beszélgetni a víz gazdaságos, körültekintő felhasználásól és megóvásáról, ötleteket adni egymásnak, ki, mit tehet mindennapi életében a nemes cél érdekében.
 
A beérkezett pályázatok közül a zsűri 4 alkotást választott ki:
 
- Debreceni Szt. Efrén Általános Iskola 4. b. osztálya
- Mándoki Gyermekkert Óvoda Aranyecset csapat
- Szegedi SZSZC József Attila Iskola KF 11/12 csapat
- Martonvásári Beethoven Általános Iskola 3.c. osztálya
 
Szeretettel gratulálunk!
Vegyetek részt jövőre is a Víz Világnap kampányban, hiszen a víz megóvásának és körültekintő felhasználásának fontossága érvről évre nő, szükség van minden tettre, a legkisebbekre is!

 
Tettél érte Te is!
 
Részt vettél a „Víz a békéért” kampányban!
 
Fociztál a víz megőrzéséért!
 
Országszerte csapatok álltak össze, hogy a sporton keresztül is hirdessék a víz megóvásának fontosságát! Felnőttek és gyerekek, fiúk és lányok együtt futballoztak a Víz Világnapjára szervezett barátságos mérkőzéseken, ahol azt is megbeszélhették, milyen lehetőségek vannak mindennapjainkban vizeink körültekintőbb felhasználására.
A hozzánk beérkezett pályázatok közül sorsolással választottuk ki azt a csapatot, akiket vidám foglalkozás keretén belül vendégül látunk a múzeumban, ez pedig a mosonmagyaróvári Aqua csapat!
 
Minden résztvevő csapatnak Emléklapot küldünk, mely igazolja és bizonyítja, hogy részt vettek a Víz Világnapja 2024-es kampányban.

Gyalogolj a vízért!
 
Köszönjük, hogy velünk gyalogoltatok a Vízért 2024-ben!
 
Sok gyermeket, fiatalt, kísérő felnőttet kötött össze a kiránduláson ugyanaz a gondolat: Víz a békéért! Nekünk, akik a pályázatokat néztük át, külön öröm volt látni mennyi izgalmas 6 km-es útvonal van szerte az országban, legyen az a Pinka-szurdok vagy akár a Nyírjesi Segítő Szűz-forrás.
 
Külön köszöntjük a határon túli Nagydobronyi Vadvédelmi Rezervátum csapatát. A Dunaújvárosi Petőfi Iskola sok csapattal nevezett, gratulálunk a szervezésért!
 
Idén a sorsolás eredményeképp a "Csatári természetjárók csapata" (Felsőcsatár) kapja a lehetőséget a Duna Múzeum felfedezésére.
Reméljük jövőre is találkozunk!