Gyalogolj a vízért!

2023-ban a Víz Világnap jelmondata: Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!

Emberek milliárdjai nélkülözik a tiszta vizet, az alapvető higiéniát mindennapi életükben, az iskolában, a munkájuk során, a gazdaságokban, egészségügyben. Sok felnőtt és gyermek még ma is hosszú utat tesz meg, hogy ivóvízhez jusson. Az együttérzés kifejezése hívta életre a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) nemzetközi akciót. A Duna Múzeum ennek jegyében ismét mindenkit közös gyaloglásra buzdít! Te is vegyél részt benne! A vizek megmentése csak közös erővel lehetséges!

Amit tennetek kell:

madár teljes átlátszó 800px Olvassátok el a kis kolibri történetét,
ide kattintva!

 

Szervezzetek 6 km-es gyalogtúrát egy, a környéketeken lévő vízfolyáshoz, állóvízhez. Egy hátizsákba tegyetek 6 liter vizet és felváltva cipeljétek. (Útközben természetesen igyatok belőle!) Beszéljétek meg útközben, ti mit tudtok tenni a mindennapokban a vizekért. Odaérvén az ott található természet adta kincsekből (kavics, lehullott levél, ágacska stb. készítsetek egy közös alkotást a helyszínen, vagy előtte otthon bármilyen technikával, ami a kis kolibrit ábrázolja.

Amit várunk:
1. Egy, a kirándulás során készült közös fotó rólatok, a kolibri-alkotással
2. Térkép az útvonalról.(Lehet rajzolni is!)

Tudnivalók:
Kik? Jelentkezhetnek családok, baráti társaságok, kisebb közösségek, korosztályi megkötés nélkül. Természetesen a fiatalabbak mindig kérjenek fel egy felnőttet kísérőnek.

Meddig: 2023. március 16. 24:00 !

Értékelés: A pályázat elsődleges célja a figyelemfelhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás. A sikeres pályázatot benyújtók közül kisorsolt csapat tagjainak egy kolibris pólót és a Duna Múzeum megtekintésére feljogosító tiszteletjegyet küldünk ajándékba.

Hogyan?

Az elkészült fotót és térképet töltsétek fel a pályázat elektronikus felültére, és töltsétek ki a szükséges adatokat is!

P Á L Y Á Z A T   B E A D Á S A

Szükséges adatok: csapat neve, létszáma, intézmény neve, a kapcsolattartó neve, pontos elérhetőségek, e.mail cím, telefonszám, a település neve.