„VÍZ-KVÍZ”

Internetes vetélkedő 3-6. osztályos diákoknak

 

Kedves Gyerekek!

2017-ben a nemzetközi Víz Világnap jelmondata „Szennyvizek? Tiszta Vizet!” Láttatok már szemetes folyópartot? Hallottatok már vízimadarakról, amelyek tolla olajjal szennyeződött? Betegségekről, amiket a szennyezett vizek okoznak? Mi, emberek tehetünk arról, hogy vizeink milyen mértékben szennyeződnek el. Egyre több munkát jelent a víztisztítás. Az idén három héten át versenyezhettek velünk - a tiszta vízért. Reméljük ugyanis, hogy olyan adatok, tudás, gondolkodásmód birtokosai lesztek a játék során, amelyek ha apró lépésenként is, de hozzájárulhatnak ahhoz, hogy néhány évtized múlva megoldódjanak a Földön a vízszennyezés okozta problémák.

2017. február 15-től minden héten érdekes feladatsorokkal várunk benneteket. Ha szeretnétek velünk tartani, regisztrációtokat és az első feladatsor megoldásait ekkortól várjuk. Meglévő ismereteitek nem lesznek mindig elegendők a helyes válasz megadására, szükségetek lehet lexikon, internet használatára is. Az egyes feladatsorok megoldására egy hét áll rendelkezésetekre. A versenybe a második feladatsor lezárásáig (febr.28.) be lehet kapcsolódni.

 

 

 

 

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az idén külön kurzusba  regisztrálhatnak az egyéni és a csoportos (max.5 fő) jelentkezők.

Egy e-mail címről csak egy jelentkezést enged meg a rendszer! Az adataitokat pontosan adjátok meg a regisztrációs felületen, majd lépjetek be a pályázathoz (Internetes vetélkedő 3-6. osztályos diákoknak), és iratkozzatok fel az egyéni vagy a csoportos kurzusra! Ezután látjátok, majd az aktuális feladatokat. Ha elakadtok, kérjétek felnőtt segítségét!

Minden fordulónál „Kérdések” néven megtaláljátok a tesztsor pdf-változatát, amiből előzetesen tájékozódhattok, ez alatt pedig magát a kitölthető feladatsort. Valamennyi teszthez tartozik egy kreatív feladat is, amit külön fel kell majd töltenetek. Figyelem! Az új tesztsorok mindig szerda reggeltől lesznek elérhetőek, és a következő kedd éjfélig lehet megadni a válaszokat!


A díjazottak 2017. március 23-án, Győrben vehetik majd át jutalmukat.
Jó időtöltést és eredményes játékot kívánnak a szervezők!

 

 

 

1. feladatsor

2. feladatsor

3. feladatsor

Megjelenés dátuma:

február 15. szerda

február 22. szerda                          

március 1. szerda

Beérkezés
határideje:        

február 21. kedd

február 28. kedd

március 7. kedd

 

 

Eredményhirdetés (helyezés nélkül az interneten): 2017. március 16.

Díjátadó: 2017. március 23.